b Teratak Honey

KEKAL BERTENAGA DENGAN PERFORMANCE DRINK


Setelah penat bersukan atau seharian bekerja atau berpuasa - alangkah seronoknya kalau kita dapat meneguk air yang sejuk dan menyegarkan seperti yang diatas. Kak Heni nak bagitahu ni, air kat atas ni bukai biasa-biasa tau. Kak Heni panggil air ni air angkasa lepas ! Haaaa, kalau nak tahu kenapa, awak semua kena teruskan membaca entri kak Heni kali ini.

APA ITU PERFORMANCE DRINK SHAKLEE (PDS) ?

PDS ialah minuman khususnya untuk ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna, berkhasiat dan tidak bergas.

PDS telah terbukti secara klinikal menghidratkan anda lebih cepat berbanding air.

PDS memberikan tenaga segera kepada tubuh dan menyokong penghidratan pada tahap optimum. 

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™  proprietari dan campuran unik karbohidrat yang membekalkan tenaga berterusan tanpa menggangu tahap gula di dalam darah.

PDS telah terbukti secara klinikal dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan tahap hidrat tubuh, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina – berdasarkan ujian yang dilakukan kepada atlit berpencapaian cemerlang di Amerika Syarikat.

PDS tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.



APA KELEBIHAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE?

Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantumencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

Ia bukannya milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

PENDEK KATA - IA BUKAN SAHAJA SESUAI UNTUK MEREKA YANG AKTIF BERSUKAN SAHAJA TETAPI UNTUK SEMUA. LEBIH LEBIH DENGAN KEHADIRAN BULAN RAMADHAN YANG MULIA NI. LAGI LAH BEST !!




Lagi istimewa ialah apabila bulan ini, Shaklee keluarkan satu lagi perisa baru iaitu LEMON LIME. 
Dan bukan itu sahaja, bersama dengan perisa baru ni, Shaklee berikan promosi dan harga berbaloi untuk semua pengguna Shaklee dapatkan kedua dua canister ni pada harga yang rendah !


Kak Heni dan mak Shaklee kak Heni dah siap beli dah. Tak sabar rasanya nak rasa dan bertenaga sepanjang bulan puasa ni nak nak masa terawih kan. Korang jangan lupa follow kak Heni untuk tengok segala update kak Heni nanti okey.

Jom cuba PDS sekali.
Whatsapp kak Heni untuk order, boleh diposkan ke seluruh Malaysia. 

Jom whatsapp Kak Heni : WhatsApp
Follow Kak Heni sekali di Facebook : Heni Yuni

PERKHIDMATAN PENJAGAAN BERPANTANG MELAKA


Assalammualaikum semua. 
Kak Heni harap dan doakan semua sihat dan ceria tau. 
Kali ini entri kak Heni khusus untuk para ibu yang sedang menanti kelahiran cahayamata dan juga yang sedang mencari-cari pakej @ perkhidmatan penjagaan selepas bersalin (berpantang) oleh juru terapi. 

Haaaaa, meh rapat rapat. Kak Heni nak kongsikan sikit pakej-pakej yang kak Heni buat dalam memberikan perkhidmatan penjagaan dalam berpantang ini. 





Untuk ibu-ibu yang bakal berpantang di sekitar negeri Melaka, Muar / Tangkak (Johor) ataupun sekitar Nilai / Seremban (Negeri Sembilan) boleh lah orang kata survey survey pakej berpantang kak Heni ni ya. Istimewanya selain pakej berpantang yang mampu milik, kak Heni juga lengkapkan dengan keperluan nutrisi untuk ibu-ibu iaitu dengan SET BERSALIN SHAKLEE.


Senang bukan? Ibu ibu tak perlu risau dah.
Kak Heni pakej kan terus tau. InshaAllah, kak Heni akan berikan perkhidmatan yang terbaik buat ibu dan juga bayi. Jadi jom kita booking slot. 

Kalau nak tengok segala testimoni pelanggan kak Heni dan aktiviti berpantang kak Heni, 
boleh tengok album ni tau :) Klik SINI

.
.
.

Jom whatsapp Kak Heni : WhatsApp
Follow Kak Heni sekali di Facebook : Heni Yuni

SYOB TRAINING

Assalammualaikum semua.
Apa khabar? Kak Heni harap dan doakan agar semua dalam keadaan sihat dan sejahtera.

Entri kali ini, kak Heni nak berkongsi sikit pengalaman dan cerita kursus yang telah kak Heni hadiri.
Start Your Own Business Training yang dianjurkan oleh Shaklee Malaysia !


Kak Heni tak sangka kak Heni dapat program sebegini.
Kursus ni Shaklee anjurkan khas untuk pimpinan perniagaan Shaklee je tau, maksudnya macam ini.
Dalam Shaklee - semua orang yang mendaftar menjadi ahli juga kalau nak boleh menjadi pengedar sah Shaklee. Kalau yang mana nak makan sahaja dan menikmati harga ahli pun boleh.

Tapi pada yang nak menjadi pengedar dan berniaga ni, Shaklee dah ada sistem dia sendiri.
Antaranya ialah mencapai rank atau tahap tertentu. Nah kak Heni kongiskan ;

Jadi, kursus yang Shaklee anjurkan ini khusus kepada mereka yang berpangkat Supervisor dan keatas. Alhamdulillah, kak Heni sudah bergelar Supervisor Shaklee pada bulan September 2018.

Doakan kak Heni dapat naik dan terus kekal dalam bisnes ini sehingga ke tahap seterusnya ya.


Berbalik semua kepada cerita kursus SYOB ni. Banyak yang kak Heni pelajari dan membuatkan kak Heni lebih kenal, lebih sayang kepada Shaklee.

Antara yang kak Heni pelajari adalah tentang KEPERLUAN MANUSIA MENGIKUT HIERARKI MASLOW. Kat sini barulah kak Heni faham berkenaan dengan setiap orang mempunyai keperluan yang berbeza - beza. Ada orang keperluan asas pun tak cukup, jadi dia takkan nampak peluang yang lain-lain. Dengan kenalpasti hierarki Maslow ni, kak Heni mungkin akan lebih memahami pelanggan dan rakan bisnes yakni anak-anak Shaklee kak Heni.

Selain itu, kursus ini juga mendedahkan CARA UNTUK MENERANGKAN BERKENAAN PRODUK SHAKLEE SERTA BISNES SHAKLEE KEPADA ORANG BARU. Penerangan yang cukup padat dan memuaskan. Shaklee dah siapkan siap-siap apa yang nak diterangkan dengan ringkas dan padat kepada orang-orang baru yang nak tahu tentang Shaklee. Terima kasih Shaklee !

Ada juga DEMO-DEMO PRODUK SHAKLEE yang terang-terang dapat dilihat dengan mata kasar. Antaranya demo penyerapan VITA LEA dan B COMPLEX yang pantas serta kehalusan COLLAGEN POWDER SHAKLEE yang sangat halus. Wow ! Memang kak Heni pun teruja tau.


Kak Heni didedahkan dengan pelbagai game @ latihan dalam kumpulan. Duduk pula bersama mereka-mereka yang hebat seperti master-master Shaklee. Aura dia, lain macam tau.

Tak sangka ! Walaupun kak Heni ni hanya mak bidan kampung dulunya. Kak Heni dapat rasa suasana bekerjaya macam orang kerja korporat. Pergi kursus, jumpa orang-orang hebat, bercakap dan mendengar orang berbahasa Inggeris, makan yang mewah-mewah. Seronoknya !

Kak Heni rasa berbangga dan bersyukur bertemu dengan Shaklee dan The Walking Beauty.
Semoga ini adalah medium bisnes Shaklee kak Heni sampai bila - bila.

Kalau korang nak tengok lebih banyak gambar lagi, boleh ke album yang kak Heni buat khas ni.
DISINI (1) atau di FB mak Shaklee kak Heni DISINI (2)

Sehingga kita ketemu lagi di entri yang seterusnya.
Wassalam.

MOBILE SPA BISNES IDEAL SURI RUMAH


Hai semua, Assalammualaikum !
Kak Heni sebenarnya nak minta korang doakan kak Heni semoga cepat sembuh.
Kak Heni baru baik daripada demam. Biasalah, mungkin kuat sangat kerjanya. 
Allah bagi rehat lebih sikit, sambil - sambil berehat sambil dapatkan nutrisi badan yang mencukupi dengan Shaklee dan sekarang kembali beraksi. Alhamdulillah.


Inilah keluarga tercinta kak Heni. 
Suami dan anak-anak. 

Kak Heni bantu suami dari segi ekonomi dan juga membesarkan anak-anak dengan pendapatan daripada spa bergerak lah. 100% itu lah lubuk duit dan sumber pendapatakan kak Heni.

Yang mana dengan pendapatan kak Heni selama 12 tahun, kak Heni dapat beli sebidang tanah untuk rumah dan inshaAllah akan buat rumah yang kak Heni idamkan diatasnya. Doakan kak Heni. 

Bisnes mobile spa adalah salah satu bisnes yang SANGAT IDEAL untuk seorang suri rumah.
Kita bekerja dalam atau ketika waktu yang sangat FLEKSIBEL. 
Baik dari segi masa atau tempat.
Ini adalah sebab utama kenapa ia adalah ideal. 


Dengan bisnes mobile spa yang kak Heni jalankan sekarang, banyak lagi aktiviti lain yang kak Heni boleh buat walaupun sibuk memberikan perkhidmatan spa. Contohnya macam gambar diatas. 
Kak Heni masih lagi boleh dan meluangkan masa pergi berzumba semingga 2 - 3 kali. 

Bersenam dan bergerak aktif juga perlu ya disamping jaga pemakanan dan ambil Vivix Shaklee setiap hari, itulah rahsiaku ! Gitu. 


Ini pula waktu kak Heni temankan si Kakak (anak sulung) untuk belajar buat Bomboloni yang viral tu. 

Kan? Kak Heni masih ada masa untuk keluarga dan diri kak Heni sendiri. Malah lebih lagi. 

Banyak sebenarnya sebab lain lagi. 
Bisnes mobile sp khususnya TWB adalah bisnes yang ideal untuk suri rumah, antaranya :

  1. Modal rendah
  2. Risiko rendah
  3. Mudah dipelajari
  4. Mulakan apa yang ada ditangan
  5. Keuntungan 100%
  6. 6 penjuru income
  7. Support group
Jadi macam mana? 
Masih nak berfikir-fikir lagi? 

Okey. Jangan fikir lagi.
Dan kalau ada apa apa soalan nak tanya pada kak Heni, terus je whatsapp okey? 


Sehingga kita ketemu lagi.

5 KISAH WANITA PEROLEH PENDAPATAN 4-5 ANGKA DENGAN MOBILE SPA

Assalammualaikum semua,
Kak Heni doakan awak yang sudi singgah dan baca blog kak Heni sekarang ni dalam keadaan baik-baik semuanya dan semua urusan awak dipermudahkan oleh Allah.

Untuk entri yang kali ini, kak Heni taknak mukkadimah terlalu panjang. Sebab apa? Sebab kak Heni nak berkongsi dengan awak semua berkenaan 5 CERITA WANITA YANG PEROLEH PENDAPATAN 4-5 ANGKA DENGAN MOBILE SPA KHUSUSNYA BERSAMA TWB. 

Mereka adalah orang-orang yang kak Heni hormati dan sayangi.
Jadi tak perlu cerita panjang - panjang jom kita baca kisah-kisah kejayaan mereka.






NURUL JANNAH BINTI ABDUL RAZAK adalah nama susuk tubuh ini. Berumur 30 tahun. Pernah bergelar sebagai seorang pensyarah dan kaunselor di salah sebuah institusi pengajian di ibu negara. 

Antara SEBAB UTAMA Jannah join TWB adalah untuk cari pendapatan kerana sepanjang waktu bekerja, berlaku kenaikan harga barang dan kos hidup setiap tahun, gaji beliau hanyalah cukup-cukup makan sahaja. Pengalaman paling dirasai dengan isu kewangan ini waktu ketika sambung pengajian master. Perbelanjaan start negatif dalam beberapa bulan. 

Kenapa BELIAU MEMILIH TWB sebagai platform adalah kerana TWB paling murah, siap dapat barang spa dan juga terlalu banyak proven result hasil menjalankan spa walau secara part time. Waktu ni nampak fleksibelnya bisnes ni berbanding bisnes jual produk.

Anggaran purata INCOME BULANAN dengan spa TWB beliau dalam lingkungan RM2000 purata setiap bulanan. Paling banyak dapat RM4000 lebih hasil 1-6 income penjuru spa TWB.

Berikut adalah 3 sebab bagaimana TWB MEMBANTU HIDUP SEHARIAN Jannah ;

☑ Tetap merasai pengalaman seperti bekerja dahulu iaitu sentiasa dapat bantu orang lain untuk dapatkan nikmat sihat semula dan ilmu ttg kesihatan

☑ Dapat membantu ramai wanita keluar dari masalah kewangan dan bantu mereka keluar dari masalah kewangan melalui kemasukan mereka ke projek spa TWB. Sharing pengalaman sendiri berjaya jana income tanpa perlu bimbang pulangan modal

☑ Dapat jana income (unlimited income) melalui 6 penjuru income TWB. paling saya suka income bonus Shaklee. Kini saya sedang mengejar impian untuk kelayakan belian rumah menggunakan bonus Shaklee.



Gadis kedua ini dikenali sebagai ASILAH BAKRI. SEBAB dan musabab beliau buat bisnes mobile spa ini adalah untuk nakkan extra cash tambahan beliau pula memang suka pergi spa. Jadi beliau ambil minat beliau kepada spa untuk jadikan dia sebagai satu source of income. 

KENAPA PILIH TWB? Ini adalah sebabnya ; Best sebab support group yang pertama. Bagi beliau bila ada mentor/cikgu/team/group support ni dia banyak membantu. Kata beliau, you takkan rasa buat bisnes sorang-sorang bila join TWB ni.

PENDAPATAN DENGAN MOBILE SPA beliau boleh pergi RM 1000 / sebulan. Bisnes mobile spa membantu beliau untuk mendapatkan INSTANT CASH bila masa diperlukan. 



NUR IZATY BINTI ROSLI. Nama yang selembut dengan perwatakan beliau. Beliau adalah bekas eksekutif akauntan di sebuah NGO dna mempunyai kelulusan dalam ijazah akaun di USIM. Berumur 31 tahun, berasal daripada Melaka dan menetap di Nilai.

Beliau sangat sayang kerjaya beliau, akan tetapi kesayangan itu terpaksa dikorbankan kerana anaknya yang sulung memerlukan perhatian yang lebih daripadanya. Jadi, beliau memilih pekerjaan / perniagaan yang fleksibel untuk beliau sebagai seorang ibu.

SEBAB yang menyebabkan beliau tertarik untuk join TWB adalah kerana sistem / cara perniagaan serta pembangunan kerjaya yang disediakan sangat jelas. Tambahan pula, bisnes mobile spa bersama TWB mmemerlukan fokus seharian sekadar 1-3 jam sahaja sehari. 

Purata PENDAPATAN beliau bersana TWB daripada ke enam - enam penjuru income beliau lebih kurang RM 4000 / sebulan. Dan dalam masa yang sama beliau masih boleh memberikan perhatian kepada anak-anak serta menikmati peranan sebagai seorang suri rumah yang berpendapatan di rumah. 






NUR MARYADAH memilih TWB dah banyak membantu kehidupan beliau sejak dari beliau tidak bekerja. Habis belajar, beliau kahwin dan terus join TWB. Sejak dari tu jugak lah, hidup beliau totally ditampung oleh hasil dari TWB ni sendiri.

TWB DAH JADI LUBUK DUIT dah bagi beliau. Bagi Marr, apa yang membuatkan TWB ini sebagai projek bisnes mobile spa yang best adalah kerana TWB  ada 6 PENJURU PENDAPATAN.

Ni yang paling utama. Dengan TWB jugak, bonus statement laku untuk membeli rumah/transport. Lepas tu pula, produk yang digunakan tersangatlah superb! Memang yang lain tidak boleh menandingi produk Shaklee yang digunakan TWB ni.

Purata PENDAPATAN beliau sebulan adalah 4 angka. Projek bisnes mobile spa TWB banyak membantu dalam kehidupan seharian beliau bukan sahaja dalam kewangan tetapi dalam mencantikkan dan menyihatkan tubuh badan beliau.




NOR NADIA SYAKILA BINTI JAMAL nama diberi. Berumur 29 tahun dan berasal daripada Melaka. Merupakan graduan UIAM dalam bidang Psikologi. Pernah menjadi eksekutif pemasaran dan operasi kepada sebuah syarikat di Melaka.

SEBAB UTAMA beliau join TWB adalah kerana untuk mendapatkan duit segera untuk menampung perbelanjaan keperluan harian dan membeli kehendak. Bisnes mobile spa yang mana sewaktu itu semakin dikenali dan mendapat permintaan ramai menjadi satu trend. 

Beliau memilih untuk menjadikan TWB sebagai platform untuk beliau menjalankan bisnes mobile spa adalah kerana PEMILIHAN PRODUK serta MENTOR dan juga SUPPORT GROUP. 

Produk yang digunakan berkualiti, bisnes di guide oleh mentor dan paling best, tak buat bisnes seorang diri. Tak syoklah buat bisnes sendiri @ sorang sorang kan?

PENDAPATAN PURATA daripada bisnes mobile spa TWB yang mempunyai 6 penjuru income ini lebih kurang mencapai 4 angka sebulan. Lebih kurang RM 1000 keatas.

Sepanjang penglibatan beliau bersama projek TWB ini, TWB banyak membantu beliau dari segi mengukuhkan ekonomi dan kewangan keluarga. Disamping itu, beliau berpendapatan bahawa seronok menjalankan bisnes TWB iaitu mobile spa ni adalah kerana beliau dapat berjumpa dengan ramai kawan-kawan yang sangat supportive !




InshaAllah, kak Heni juga akan menyusul menjadi salah seorang seperti mereka melalui projek TWB ini. Yang penting kena USAHA dan teruskannya bersama DOA dan TAWAKKAL.

Nak jadi sebahagian daripada kami? 
Jomlah. Jangan tunggu lagi. 




Jom whatsapp Kak Heni : WhatsApp
Follow Kak Heni sekali di Facebook : Heni Yuni

BISNES MOBILE SPA SATU PELABURAN YANG BIJAK?


Assalammualaikum semua,
Kak Heni harap dan doakan awak yang membaca blog kak Heni sekarang ini dalam keadaan baik-baik ya.

Kali ni kak Heni nak berkongsi sikit pendapatan kak Heni berkenaan dengan pelaburan. Eh, bukan pelaburan apa. Ini berkenaan tajuk entri ini lah.

Benarkah bisnes mobile spa merupakan satu pelaburan yang bijak?

.
.

Baiklah, ianya sangat subjektif.
Tapi kali ini kak Heni nak kongsikan kenapa kak Heni rasa bisnes mobile spa ini adalah satu pelaburan yang bijak dan bagus ya untuk para wanita di luar sana.

.
.

1. KEMAHIRAN YANG MUDAH DIPELAJARI DAN KEKAL SAMPAI HUJUNG NYAWA. 

2. MODAL RENDAH 
Ini pentingnya untuk tahu apa yang patut beli atau tidak. Dengan TWB RM2K dah dapat macam - macam dah tau.

3. RISIKO RENDAH
Bila modal rendah, risiko pun rendah.
Ada guru bisnes pesan kalau boleh biarlah mulakan perniagaan kita dengan modal 2K ke bawah sebab apa? Nauzubillah, bila berlaku sesuatu yang tak diingini dari segi duit tu kita tak rasa kecewa sangat.

4. BISNES BOLEH DIJALANKAN DIMANA SAHAJA DAN BILA MASA

5. WAKTU BEKERJA YANG SANGAT FLEKSIBEL

6. BOLEH DIMILIKI OLEH SEMUA PERINGKAT UMUR @ GOLONGAN WANITA

.
.

Best bukan?
Kak Heni harap sangat pada sesiapa yang baca blog kak Heni dan ada niat nak buat bisnes mobile spa ni teruskan je hasrat korang. Lepas tu terbuka hati pula nak join TWB. Kan kan?



Semoga entri kali ini bermanfaat untuk awak semua tau. Nak belajar buka spa bergerak sendiri? Nak belajar juga menjalankan bisnes perkhidmatan penjagaan selepas bersalin dan berpantang? 

Jangan lupa ingat kak Heni Yuni ya. 
Wassalam.

MOBILE SPA BANTU WANITA JANA PENDAPATAN



Assalammualaikum semua. Kak Heni kembali.
Cantik tak kami semua? Kak Heni masih dalam mood teruja dan gembira sebab ahad lepas (10 Mac 2019) Kak Heni diamanahkan untuk beri ceramah dan modul di kelas berpantang dan penjagaan bersalin TWB di Melaka. 

Didalam gambar itulah antara peserta-peserta kelas yang hadir. Walaupun tak ramai tapi kak Heni sangat berpuas hati dan berbangga dengan mereka ni sebab apa? Mereka datang daripada Kuala Lumpur, Johor Bahru, Kulim (Kedah) dan paling jauh daripada Sarawak naik ''belon'' tau untuk menuntut ilmu. Alhamdulillah. 

MOBILE SPA BANTU WANITA JANA PENDAPATAN

Apa pendapat korang semua? Sebelum akak bercerita lagi lebih lanjut. Apa kata korang semua tengok album FB akak, cuci mata dengan ''bukti'' alumni TWB yang berjaya jana pendapatan dengan bisnes spa bergerak ini. Cuba tengok sini.


Bidang kecantikan menjadi satu bidang yang mendapat permintaan yang bukan hanya tertakluk kepada waktu atau masa tertentu malahan mempunyai pengikutnya yang banyak, setujukan?

Dari kosmetik, pakaian, penjagaan kulit muka atau apa-apalah yang boleh buat seorang wanita terutamanya nampak cantik memang mendapat tempat dan boleh jual lah orang kata.

Begitu juga dengan perkhidmatan spa ni, nak nak sekarang semua benda dah mula mobile. 
Jadi mobile spa menjadi satu fenomena zaman kini. 

Bila satu-satu perkhidmatan tu memang dapat permintaan tinggi, disambil kita tolong orang, agak-agak boleh tak kita berbisnes dan dapatkan keuntungan darinya? Mestilah boleh kan?

Nak nak bila kita ada kemahiran dan diajar untuk menjalan bisnes tersebut dengan betul.
Lagilah seronok. Yang penting kena buat dan usaha. 




Dah baca? Dah rasa terinspirasi? Berminat nak tahu lebih lanjut pasal bisnes mobile spa.
Korang memang langkah kanan sebab esok (14 Mac 2019) akan diadakan prebiu online di whatsapp group berkenaan dengan projek spa bergerak TWB. 

Join saja untuk dengar dan tanya apa-apa yang nak ditanya.

Jom whatsapp Kak Heni : WhatsApp
Follow Kak Heni sekali di Facebook : Heni Yuni



Sehingga jumpa lagi ya semua, wassalam.

♥ Copyright © Heni Yuni | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger