b Teratak Honey

5 KISAH WANITA PEROLEH PENDAPATAN 4-5 ANGKA DENGAN MOBILE SPA

Assalammualaikum semua,
Kak Heni doakan awak yang sudi singgah dan baca blog kak Heni sekarang ni dalam keadaan baik-baik semuanya dan semua urusan awak dipermudahkan oleh Allah.

Untuk entri yang kali ini, kak Heni taknak mukkadimah terlalu panjang. Sebab apa? Sebab kak Heni nak berkongsi dengan awak semua berkenaan 5 CERITA WANITA YANG PEROLEH PENDAPATAN 4-5 ANGKA DENGAN MOBILE SPA KHUSUSNYA BERSAMA TWB. 

Mereka adalah orang-orang yang kak Heni hormati dan sayangi.
Jadi tak perlu cerita panjang - panjang jom kita baca kisah-kisah kejayaan mereka.






NURUL JANNAH BINTI ABDUL RAZAK adalah nama susuk tubuh ini. Berumur 30 tahun. Pernah bergelar sebagai seorang pensyarah dan kaunselor di salah sebuah institusi pengajian di ibu negara. 

Antara SEBAB UTAMA Jannah join TWB adalah untuk cari pendapatan kerana sepanjang waktu bekerja, berlaku kenaikan harga barang dan kos hidup setiap tahun, gaji beliau hanyalah cukup-cukup makan sahaja. Pengalaman paling dirasai dengan isu kewangan ini waktu ketika sambung pengajian master. Perbelanjaan start negatif dalam beberapa bulan. 

Kenapa BELIAU MEMILIH TWB sebagai platform adalah kerana TWB paling murah, siap dapat barang spa dan juga terlalu banyak proven result hasil menjalankan spa walau secara part time. Waktu ni nampak fleksibelnya bisnes ni berbanding bisnes jual produk.

Anggaran purata INCOME BULANAN dengan spa TWB beliau dalam lingkungan RM2000 purata setiap bulanan. Paling banyak dapat RM4000 lebih hasil 1-6 income penjuru spa TWB.

Berikut adalah 3 sebab bagaimana TWB MEMBANTU HIDUP SEHARIAN Jannah ;

☑ Tetap merasai pengalaman seperti bekerja dahulu iaitu sentiasa dapat bantu orang lain untuk dapatkan nikmat sihat semula dan ilmu ttg kesihatan

☑ Dapat membantu ramai wanita keluar dari masalah kewangan dan bantu mereka keluar dari masalah kewangan melalui kemasukan mereka ke projek spa TWB. Sharing pengalaman sendiri berjaya jana income tanpa perlu bimbang pulangan modal

☑ Dapat jana income (unlimited income) melalui 6 penjuru income TWB. paling saya suka income bonus Shaklee. Kini saya sedang mengejar impian untuk kelayakan belian rumah menggunakan bonus Shaklee.



Gadis kedua ini dikenali sebagai ASILAH BAKRI. SEBAB dan musabab beliau buat bisnes mobile spa ini adalah untuk nakkan extra cash tambahan beliau pula memang suka pergi spa. Jadi beliau ambil minat beliau kepada spa untuk jadikan dia sebagai satu source of income. 

KENAPA PILIH TWB? Ini adalah sebabnya ; Best sebab support group yang pertama. Bagi beliau bila ada mentor/cikgu/team/group support ni dia banyak membantu. Kata beliau, you takkan rasa buat bisnes sorang-sorang bila join TWB ni.

PENDAPATAN DENGAN MOBILE SPA beliau boleh pergi RM 1000 / sebulan. Bisnes mobile spa membantu beliau untuk mendapatkan INSTANT CASH bila masa diperlukan. 



NUR IZATY BINTI ROSLI. Nama yang selembut dengan perwatakan beliau. Beliau adalah bekas eksekutif akauntan di sebuah NGO dna mempunyai kelulusan dalam ijazah akaun di USIM. Berumur 31 tahun, berasal daripada Melaka dan menetap di Nilai.

Beliau sangat sayang kerjaya beliau, akan tetapi kesayangan itu terpaksa dikorbankan kerana anaknya yang sulung memerlukan perhatian yang lebih daripadanya. Jadi, beliau memilih pekerjaan / perniagaan yang fleksibel untuk beliau sebagai seorang ibu.

SEBAB yang menyebabkan beliau tertarik untuk join TWB adalah kerana sistem / cara perniagaan serta pembangunan kerjaya yang disediakan sangat jelas. Tambahan pula, bisnes mobile spa bersama TWB mmemerlukan fokus seharian sekadar 1-3 jam sahaja sehari. 

Purata PENDAPATAN beliau bersana TWB daripada ke enam - enam penjuru income beliau lebih kurang RM 4000 / sebulan. Dan dalam masa yang sama beliau masih boleh memberikan perhatian kepada anak-anak serta menikmati peranan sebagai seorang suri rumah yang berpendapatan di rumah. 






NUR MARYADAH memilih TWB dah banyak membantu kehidupan beliau sejak dari beliau tidak bekerja. Habis belajar, beliau kahwin dan terus join TWB. Sejak dari tu jugak lah, hidup beliau totally ditampung oleh hasil dari TWB ni sendiri.

TWB DAH JADI LUBUK DUIT dah bagi beliau. Bagi Marr, apa yang membuatkan TWB ini sebagai projek bisnes mobile spa yang best adalah kerana TWB  ada 6 PENJURU PENDAPATAN.

Ni yang paling utama. Dengan TWB jugak, bonus statement laku untuk membeli rumah/transport. Lepas tu pula, produk yang digunakan tersangatlah superb! Memang yang lain tidak boleh menandingi produk Shaklee yang digunakan TWB ni.

Purata PENDAPATAN beliau sebulan adalah 4 angka. Projek bisnes mobile spa TWB banyak membantu dalam kehidupan seharian beliau bukan sahaja dalam kewangan tetapi dalam mencantikkan dan menyihatkan tubuh badan beliau.




NOR NADIA SYAKILA BINTI JAMAL nama diberi. Berumur 29 tahun dan berasal daripada Melaka. Merupakan graduan UIAM dalam bidang Psikologi. Pernah menjadi eksekutif pemasaran dan operasi kepada sebuah syarikat di Melaka.

SEBAB UTAMA beliau join TWB adalah kerana untuk mendapatkan duit segera untuk menampung perbelanjaan keperluan harian dan membeli kehendak. Bisnes mobile spa yang mana sewaktu itu semakin dikenali dan mendapat permintaan ramai menjadi satu trend. 

Beliau memilih untuk menjadikan TWB sebagai platform untuk beliau menjalankan bisnes mobile spa adalah kerana PEMILIHAN PRODUK serta MENTOR dan juga SUPPORT GROUP. 

Produk yang digunakan berkualiti, bisnes di guide oleh mentor dan paling best, tak buat bisnes seorang diri. Tak syoklah buat bisnes sendiri @ sorang sorang kan?

PENDAPATAN PURATA daripada bisnes mobile spa TWB yang mempunyai 6 penjuru income ini lebih kurang mencapai 4 angka sebulan. Lebih kurang RM 1000 keatas.

Sepanjang penglibatan beliau bersama projek TWB ini, TWB banyak membantu beliau dari segi mengukuhkan ekonomi dan kewangan keluarga. Disamping itu, beliau berpendapatan bahawa seronok menjalankan bisnes TWB iaitu mobile spa ni adalah kerana beliau dapat berjumpa dengan ramai kawan-kawan yang sangat supportive !




InshaAllah, kak Heni juga akan menyusul menjadi salah seorang seperti mereka melalui projek TWB ini. Yang penting kena USAHA dan teruskannya bersama DOA dan TAWAKKAL.

Nak jadi sebahagian daripada kami? 
Jomlah. Jangan tunggu lagi. 




Jom whatsapp Kak Heni : WhatsApp
Follow Kak Heni sekali di Facebook : Heni Yuni

BISNES MOBILE SPA SATU PELABURAN YANG BIJAK?


Assalammualaikum semua,
Kak Heni harap dan doakan awak yang membaca blog kak Heni sekarang ini dalam keadaan baik-baik ya.

Kali ni kak Heni nak berkongsi sikit pendapatan kak Heni berkenaan dengan pelaburan. Eh, bukan pelaburan apa. Ini berkenaan tajuk entri ini lah.

Benarkah bisnes mobile spa merupakan satu pelaburan yang bijak?

.
.

Baiklah, ianya sangat subjektif.
Tapi kali ini kak Heni nak kongsikan kenapa kak Heni rasa bisnes mobile spa ini adalah satu pelaburan yang bijak dan bagus ya untuk para wanita di luar sana.

.
.

1. KEMAHIRAN YANG MUDAH DIPELAJARI DAN KEKAL SAMPAI HUJUNG NYAWA. 

2. MODAL RENDAH 
Ini pentingnya untuk tahu apa yang patut beli atau tidak. Dengan TWB RM2K dah dapat macam - macam dah tau.

3. RISIKO RENDAH
Bila modal rendah, risiko pun rendah.
Ada guru bisnes pesan kalau boleh biarlah mulakan perniagaan kita dengan modal 2K ke bawah sebab apa? Nauzubillah, bila berlaku sesuatu yang tak diingini dari segi duit tu kita tak rasa kecewa sangat.

4. BISNES BOLEH DIJALANKAN DIMANA SAHAJA DAN BILA MASA

5. WAKTU BEKERJA YANG SANGAT FLEKSIBEL

6. BOLEH DIMILIKI OLEH SEMUA PERINGKAT UMUR @ GOLONGAN WANITA

.
.

Best bukan?
Kak Heni harap sangat pada sesiapa yang baca blog kak Heni dan ada niat nak buat bisnes mobile spa ni teruskan je hasrat korang. Lepas tu terbuka hati pula nak join TWB. Kan kan?



Semoga entri kali ini bermanfaat untuk awak semua tau. Nak belajar buka spa bergerak sendiri? Nak belajar juga menjalankan bisnes perkhidmatan penjagaan selepas bersalin dan berpantang? 

Jangan lupa ingat kak Heni Yuni ya. 
Wassalam.

MOBILE SPA BANTU WANITA JANA PENDAPATAN



Assalammualaikum semua. Kak Heni kembali.
Cantik tak kami semua? Kak Heni masih dalam mood teruja dan gembira sebab ahad lepas (10 Mac 2019) Kak Heni diamanahkan untuk beri ceramah dan modul di kelas berpantang dan penjagaan bersalin TWB di Melaka. 

Didalam gambar itulah antara peserta-peserta kelas yang hadir. Walaupun tak ramai tapi kak Heni sangat berpuas hati dan berbangga dengan mereka ni sebab apa? Mereka datang daripada Kuala Lumpur, Johor Bahru, Kulim (Kedah) dan paling jauh daripada Sarawak naik ''belon'' tau untuk menuntut ilmu. Alhamdulillah. 

MOBILE SPA BANTU WANITA JANA PENDAPATAN

Apa pendapat korang semua? Sebelum akak bercerita lagi lebih lanjut. Apa kata korang semua tengok album FB akak, cuci mata dengan ''bukti'' alumni TWB yang berjaya jana pendapatan dengan bisnes spa bergerak ini. Cuba tengok sini.


Bidang kecantikan menjadi satu bidang yang mendapat permintaan yang bukan hanya tertakluk kepada waktu atau masa tertentu malahan mempunyai pengikutnya yang banyak, setujukan?

Dari kosmetik, pakaian, penjagaan kulit muka atau apa-apalah yang boleh buat seorang wanita terutamanya nampak cantik memang mendapat tempat dan boleh jual lah orang kata.

Begitu juga dengan perkhidmatan spa ni, nak nak sekarang semua benda dah mula mobile. 
Jadi mobile spa menjadi satu fenomena zaman kini. 

Bila satu-satu perkhidmatan tu memang dapat permintaan tinggi, disambil kita tolong orang, agak-agak boleh tak kita berbisnes dan dapatkan keuntungan darinya? Mestilah boleh kan?

Nak nak bila kita ada kemahiran dan diajar untuk menjalan bisnes tersebut dengan betul.
Lagilah seronok. Yang penting kena buat dan usaha. 




Dah baca? Dah rasa terinspirasi? Berminat nak tahu lebih lanjut pasal bisnes mobile spa.
Korang memang langkah kanan sebab esok (14 Mac 2019) akan diadakan prebiu online di whatsapp group berkenaan dengan projek spa bergerak TWB. 

Join saja untuk dengar dan tanya apa-apa yang nak ditanya.

Jom whatsapp Kak Heni : WhatsApp
Follow Kak Heni sekali di Facebook : Heni Yuni



Sehingga jumpa lagi ya semua, wassalam.

PART TIME JOB MOBILE SPA

Assalammualaikum semua,
Kak Heni doakan agar semua dalam keadaan ceria dan sihat semuanya okey.
Kak Heni ni masih dalam rasa gembira dan teruja sebab baru lepas menghadiri Master Recognition Rally yang mana majlis tersebut meraikan Master Ainul Shahrazad dan Master Athirah kerana berjaya capai rank tertinggi dalam bisnes Shaklee beliau.

Dan alhamdulillah, lebih teruja lagi bila Kak Heni bersama mak Shaklee dapat juga naik pentas mengambil penghargaan dan sijil kerana dapat naik pangkat juga.


Okey - selesai berkongsi pasal tu. Hari ini, Kak Heni nak berkongsi berkenaan tajuk entri iaitu PART TIME JOB MOBILE SPA. Haaa, kisah kali ini memang betul dekat dengan kak Heni tau.

Seperti yang sedia maklum, kak Heni asalnya adalah juru terapi yang mana khusus untuk menjaga ibu-ibu selepas bersalin atau keguguran (pantang) . Memang sejak 12 tahun, inilah perkhidmatan yang kak Heni tawarkan sampailah satu masa kak Heni nak cuba pula bidang spa dan kecantikan ni.

Cari punya cari, fikir punya fikir, sebab masa tu ada banyak kelas dan pilihan nak dapatkan kursus mobile spa - kak Heni terjumpa THE WALKING BEAUTY. Harga mampu milik, barang disiapkan, ada tunjuk ajar pula tu pasal ilmu it, pemasaran. Memang terus pilih. 

Memang sekarang pun, mobile spa yang  kak Heni belajar daripada TWB kak Heni masih jalankan secara part time, tapi ....................................


Dengan pendapatan part time mobile spa bersama TWB ni - Kak Heni dapat lipat gandakan lagi pendapatan kak Heni sampai 6 penjuru tau ! ENAM PENJURU ! Bulan pertama kak Heni join dan buat part time mobile spa seperti facial (terutamanya) kemudian mandi bunga, skrub, spa tangan dan spa kaki - dalam masa sebulan kak Heni boleh dapat semula modal kak Heni malah lebih (untung) seganda lagi. Semuanya secara part time. Kak Heni memang asingkan siap-siap tabung mobile spa dengan tabung perkhidmatan berpantang kak Heni. 


Selain berpeluang melipat gandakan lagi pendapatan dengan enam penjuru pendapatan, Kak Heni dapat kawan-kawan baru termasuklah mentor yang positif yang sangat pemurah dalam ilmu. Dengan part time job mobile spa bersama TWB ini juga kak Heni terdedah dengan kursus-kursus, kelas-kelas berkenaan dengan kepimpinan, pemasaran, jualan dan macam - macam lagi. 

Bagi kak Heni, kepada wanita di luar sana, tidak kisah apa kerja anda atau berapa umur anda,
kalau anda mencari satu bidang atau medium untuk buat duit tambahan atau jana income utama, 
projek mobile spa TWB adalah salah satu peluang terbaik tau.

Dapat ilmu kemahiran,
dapat barang, dapat produk, 
dapat segala teknik, strategi macam mana nak mulakan bisnes korang, 
ini sangat penting sebab ramai orang ada kemahiran, tetapi tak tahu macam mana nak mula, 
betul betul? Kemudian berikan perkhidmatan dan buat bisnes ini mengikut masa yang anda mahu.

Yang penting kena buat , tau !




Berminat nak tahu lebih lanjut tentang PROJEK SPA BERGERAK / MOBILE SPA TWB ini?
Terus je hubungi Kak Heni dan akak akan terangkan yang mana korang nak tahu dari A sampai Z.
Akak selitkan sekali poster pakej terbaru bulan ini untuk korang tengok okey.




Jom whatsapp Kak Heni : WhatsApp
Follow Kak Heni sekali di Facebook : Heni Yuni

Sehingga jumpa lagi ya semua, wassalam.

DISINI BERMULA

Assalammualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh,
Alhamdulillah ! Syukur sangat rasanya akhirnya kak Heni dapat adakan juga blog ini.

Mentor kak Heni - Master Ainul wajibkan kak Heni untuk ada blog ini sebab dalam perniagaan blog ini kira antara benda penting dan ia berfungsi macam kedai. Jadi, dengan bantuan mak Shaklee kak Heni iaitu Nadia Syakila  dan tukang design blog ini iaitu Jasminerosse - akhirnya inilah blog Heni Yuni.

Baiklah.
InshaAllah - dari masa ke semasa banyak yang kak Heni nak kongsikan dengan semua ni.
Lebih lebih lagi tentang projek spa bergerak The Walking Beauty dan juga ilmu-ilmu berkenaan penjagaan selepas bersalin dan berpantang yang kak Heni ada. Semoga ianya memberi manfaat kepada semua.

Kak Heni akan bahasakan diri sebagai kak Heni lah ye?
Biar nampak lebih mesra dan dekat gitu. Kan kan?

InshaAllah, sehingga kita berjumpa lagi di post yang akan datang.
Wassalam.
♥ Copyright © Heni Yuni | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger